Radionica: Tjelesno vježbanje osoba s posturalnim tegobama

Opis programa radionice

Radionica Tjelesno vježbanje osoba s posturalnim tegobamas naglaskom na kifotično loše držanje,sadržajno se dijeli na uvod i teorijsku nastavu (60 min), određivanje posture (30 min), primjena i demonstracija korekcijskih vježbi manipulacijom vlastitog tijela i s pomagalima (90 min) i najčešće pogreške u radu s teretom (60 min).

Posturalni problemi nastaju kao posljedica oslabljene mišićne strukture, pa težina tijela neravnomjerno opterećuje koštano mišićni sustav tijela. Kifotično loše držanje je funkcionalan poremećaj koji je karakteriziran mišićnom neravnotežom te se manifestira povećanom kifozom torakalnog dijela kralježnice. Također, jedan od čestih problema vezanih uz lošu posturu tijela veže se uz gornji ukriženi sindrom (Upper Crossed Syndrome) kojeg karakterizira mišićni disbalans, napetosti i slabosti pojedinih mišićnih skupina što rezultira povećanjem prirodne kifoze torakalnog dijela kralježnice i povećanjem normalne lordoze u vratnom dijelu kralježnice.

Radionica će ponuditi poznavanje teorijskih i praktičnih znanja vezana uz mehanizme održavanja pravilne posture tijela, određivanje posture, veliki broj korekcijskih vježbi koji su primjenjivi kako u individualnom fitnesu tako i u grupnim fitnes i „body mind“ programima te u rad s djecom. Posebna pozornost bit će usmjerena na učestale greške u radu s teretom.

RadionicaTjelesno vježbanje osoba s posturalnim tegobama,s naglaskom na kifotično loše držanje namijenjena je fitnes instruktorima/icama, trenerima, pilates učiteljima, odgajateljima, svima koji žele usvojiti nova znanja i vještine neophodne za siguran i kvalitetan rad u području narušene posture i mišićne neravnoteže. Kvalitetnom provedbom programa vježbanja s različitim rekvizitima primjerenim ciljevima i interesima polaznika programa sa sigurnošću možemo osigurati mnogobrojne pozitivne učinke vježbanja na sastav tijela, na oblikovanje mišićnih skupina te pozitivno utjecati na razvoj i/ili održavanje tjelesne snage polaznika/ca i umanjiti svakodnevne tegobe pojedinaca.

Voditelji radionice

Doc.dr.sc. SANJA ĆURKOVIĆ, radi kao viši predavač na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te je u naslovnom zvanju docenta na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje predaje na više modula iz područja Kineziološke rekreacije. Tijekom više od dvadeset godina radnog iskustva sudjelovala je u kreiranju i vođenju većeg broja grupnih fitness programa, body mind programa kao i razvoju dječjih sportskih programa sensomotorike i brain gym-a. Autorica je brojnih znanstvenih i stručnih radova iz područja kineziologijske znanosti. Svoje znanstveno-stručno iskustvo prenosi i kroz predavanja na doktorskom studiju na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U promociji struke sudjeluje dvadesetgodišnjim iskustvom u radu sa svim uzrasnim kategorijama, od predškolske dobi do dobi „zlatnih godina“ . Dobitnica je većeg broja priznanja i nagrada za dugogodišnji uspješan rad i promociju struke. Članica Stručnog vijeća, Ispitivačke komisije i voditeljica kolegija „Osnove kineziologije” i “Metodika Pilates programa” u Ustanovi za obrazovanje odraslih – INstructus.

TONĆI MAŠINA, profesor kineziologije. Trenirao razne selekcije košarkaških klubova (KK Vučići, KK Cibona, KK Benston i KK Zadar). Dobitnik Rektorove nagrade za znanstveni rad. Radi na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao profesor na kolegiju „Tjelesna i zdravstvena kultura“. 2012/13. upisuje doktorski studij iz područja Biomedicine i zdravstva. Kao vanjski suradnik u Termama Selce sudjelovao u predoperativim i postoperativnim tretmanima pacijenata s ozljedama lokomotornog sustava. Autor je više stručnih i jednog znanstvenog rada iz područja kineziologije sporta te dva znanstvena rada iz biomedicine i zdravstva. Provodi brojne individualne programe sa sportašima i rekreativcima. Član Stručnog vijeća i voditelj kolegija „Metodika individualnih fitnes programa“ u Ustanovi za obrazovanje odraslih – INstructus.

DATUM I MJESTO ODRŽAVANJA, ROK ZA UPLATU

 

PRIJAVA, CIJENA, PLAĆANJE

Radionicu zaprijavljujete prijavnicom na dnu ovog teksta. Potvrdu o uplati pošaljite najkasnije do 21. veljače 2019. e-mailom na instructus@instructus.hr

Kotizacija za sudjelovanje na radionici iznosi KN 300,00. Za naše INstruktore kotizacija iznosi KN 240,00.

Uplatu izvršiti na račun INstructus broj HR6623600001102401369, u svrhu: radionica 24. veljače

OPĆI UVJETI

Instructus zadržava pravo na cjelokupno uplaćeni iznos ukoliko polaznik/ca ne pristupi radionici iz bilo kojeg razloga, pa i u slučaju bolesti.
Uplaćeni iznos nije prenosiv na drugu osobu.
Instructus zadržava pravo izmjene datuma, satnice i mjesta održavanja radionice o čemu će na vrijeme, najkasnije 48 sati prije održavanja, o tome obavijestiti polaznika/cu.
Instructus ima pravo odgoditi radionicu ukoliko se za objavljeni datum prijavi nedovoljan broj zainteresiranih polaznika/ca o čemu će na vrijeme, najkasnije 48 sati prije održavanja, o tome obavijestiti polaznika/cu. Za uplaćeni iznos polaznik/ca će moći izaći na sljedeći objavljeni datum održavanja radionice

Prijavnica na radionicu "Tjelesno vježbanje osoba s posturalnim tegobama"

Kotizacija za sudjelovanje na radionici iznosi KN 300,00 po osobi. Za naše INstruktore kotizacija iznosi KN 240,00. Uplatu je potrebno izvršiti najkasnije do 21.02.2019. na račun Instructus - HR6623600001102401369, u svrhu: radionica 24. veljače

VAŠI PODACI:
Please wait...
objavljeno: 06. veljače 2019.

Pratite nas na Facebooku:

Kontaktirajte nas

Trenutno nismo on-line. Pošaljite nam poruku i javiti ćemo Vam se e-mailom u najbržem mogućem roku. Hvala

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search